Wij zoeken PHP Developers.

Wil je werken in een professionele omgeving met enthousiaste, gemotiveerde collega’s en je PHP-skills verder ontwikkelen? Als developer werk je samen in het developmentteam aan Scienta, een enterprise webapplicatie om organisaties beter te managen. Heb je aantoonbare ervaring met PHP en serverside development en wil je hier graag verder in groeien? Dan willen we jou in ons team hebben.

Meer weten?

Neem contact op met:
Harmen Mojet
Lead Developer
0341 700 250
developenbijscienta@scienta.nl

Wat breng je mee?

  • HBO werk- en denkniveau

  • Junior – Medior – Senior

  • Ervaring met PHP 7.2

Wat ga je doen?

Als developer ben je medeverantwoordelijk voor bepaalde onderdelen van de code. De lijnen binnen het developmentteam zijn kort, de sfeer is informeel en iedereen kent zijn kwaliteiten en weet waar hij/zij goed in is.

Je wordt gestimuleerd nieuwe technieken en innovaties toe te passen. Je levert input over innovaties en denkt na over nieuwe dingen die wij met Scienta zouden kunnen doen. We programmeren op hoog niveau in PHP, maar ook in TypeScript. Naast onze eigen in-house ontwikkelde codebase werken we met gerenommeerde frameworks zoals Angular, Doctrine2, Symfony 4 of SASS. Ook zijn we serieus bezig met DevOps in de vorm van containerization van Scienta in Docker containers. Naast je Back-end expertise is kennis en ervaring met Front-end development handig om te hebben.

Je werkt aan één softwareproduct en dat doen we op het hoogste niveau. Geen gehaaste projecten, maar de rust om iets goed neer te zetten en écht de diepte in te gaan. Geen ‘website bouwen’, maar een enterprise-applicatie verder ontwikkelen waar duizenden organisaties in binnen- en buitenland gebruik van maken.

Het Scienta Ecosysteem

Het Scienta-platform bestaat uit een breed ecosysteem: een grote client-side Web App die communiceert met een RESTful webservice, diverse back-end systemen geschreven in PHP en Node.js, databases zoals MySQL, MongoDB, Elastic en Redis en dit alles volledig gedeployed in docker-containers.

Het web heeft onze focus, in de breedste zin: van hoogwaardige Typescript of JavaScript (ES6+) in de browser, via moderne PHP naar grote backendsystemen, zoals Workflow Engines of Job Schedulers. Wij houden van Object Georiënteerd programmeren volgens state-of-the-art principes.

In het grote bereik van ons ecosysteem ligt er voor iedere developer een uitdaging om z’n kennis te verdiepen en te verbreden, of je nu een junior bent of al jaren meedraait in de development-wereld.

Softwaredevelopement bij Scienta: één team, twee environments

Als Back-end specialist draag je bij aan een mooie en goed werkende applicatie voor onze klanten. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met webservices, datastructuren of security. Je bent in staat om samen met je front-end collega’s te sparren over web frameworks en UX, om zo te komen tot serieus goede code.

Scienta is de optelsom van onze back-end en van onze front-end. Om onze klanten een top-ervaring te bieden moeten beide aspecten op hoogwaardig niveau zijn. Hoe we dat doen? Je leest onze visie op softwaredevelopment hier.

Wie ben jij?

Je hebt minimaal HBO denkniveau en wilt het beste uit jezelf halen. Je bent proactief en een creatief denker met een open mind en je wilt uitgedaagd worden. En niet onbelangrijk, je moet de wil hebben om ons niveau aan te kunnen. Dit is waar je een glimlach op je gezicht van krijgt:

  • Op een serieus niveau programmeren met PHP 7.2 en Node.js

  • Niet bang zijn voor databases zoals MySQL 8 en MongoDB

  • Niet bang om eens de oversteek van back-end naar front-end en weer terug te maken, alsof deze twee werelden samenvloeien

  • Design Patterns zoals ORM, MVC/MVVM, etc. spreken je aan

  • OO denken, praten, lezen en schrijven

Wie zijn wij?

Wij zijn Scienta. Scienta is slimme cloudsoftware om organisaties beter te managen. Dat doen we al meer dan tien jaar voor duizenden organisaties in binnen- en buitenland. Organisaties managen hun processen in Scienta, gebruiken het als kwaliteits- of documentmanagementsysteem of als sociaal intranet.

Net zoals we met onze software het verschil willen maken, maakt iedereen in ons team ook het verschil. Scienta wordt gemaakt en verkocht door een gepassioneerd en groeiend team. We worden gedreven door creativiteit, willen het beste uit onszelf halen en maken gebruik van de nieuwste technieken. Ontspanning, vrijheid en plezier vinden we minstens net zo belangrijk. Daarom zie je ons elke dag met hetzelfde enthousiasme een potje tafelvoetballen.

Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden (25 vakantiedagen, pensioen, reiskostenvergoeding, etc.), leuke bedrijfsuitjes, een altijd goed gevulde koelkast, royale lunch en veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Is Back-end toch niet helemaal jouw ding?

Naast PHP developers, zoeken wij ook TypeScript developers die met de front-end aan de slag gaan. Of wil je het allebei? Wij zoeken ook Full Stack developers voor in ons team!

Kom je programmeren bij Scienta?

Neem dan contact op met Petra Visser via p.a.visser@scienta.nl  of 0341 700 250.

Solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.