Project omschrijving

Cloud Engineer

Neem contact op met Eleni Dima als je vragen hebt.

Solliciteren
Luister naar het verhaal van Sebastiaan of bekijk de andere verhalen van onze developers.

Ervaren Cloud Engineer

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waar je wordt geprikkeld met technische vraagstukken die horen bij hard groeiende cloud omgeving? En wil jij al jouw kennis en creativiteit kwijt bij een bevlogen en betrokken team in Harderwijk? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als Cloud Engineer is het jouw taak om ervoor te zorgen dat onze cloud omgeving optimaal is ingericht. Je houdt je bezig met het technisch beheren, onderhouden, beveiligen en innoveren van onze OTAP omgeving. Je werkt met de nieuwste technieken en bent dus op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen. Ons doel is om onze cloud omgeving continu naar een hoger niveau te tillen, waarbij we streven naar innovatie, stabiliteit en een uptime van 99,999% (inclusief onderhoud en releases).

Omdat je in een team terecht komt dat in totaal bestaat uit drie collega’s, wordt er beroep gedaan op jouw brede ervaring. Samen zorgen we ervoor dat onze 6.500+ klanten altijd gebruik kunnen maken van Scienta.

Het operationele beheer van Scienta is volledig in eigen beheer. Binnen ons DevOps team, dat bestaat uit tien collega’s, wordt daarom van je verwacht dat je complexe vraagstukken kunt oplossen. Kortom; een zeer uiteenlopende en uitdagende functie, waarbij geen dag hetzelfde is!

Wie ben jij

Je hebt oog voor detail. Je bent communicatief sterk en kunt goed in een team samenwerken. Daarnaast zoek je graag de verdieping, maar ben je ook in de breedte sterk. Verder beschik je over de onderstaande kwaliteiten:

 • een afgeronde HBO opleiding in de ICT, informatica of soortgelijk
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • ervaring met Docker, Kubernetes en gerelateerde technologieën.
 • ervaring met netwerken, switches, VPN, routing en firewalls.
 • ervaring met tooling en technieken zoals: Ansible, Git, Helm, Rancher, DevOps, Kibana, CI/CD pipelines en YAML (pré).
 • ervaring met AWS Cloud Development Kit is een pré.

Wie zijn wij

Vanuit ons mooie kantoor in Harderwijk beheren we ons productiepark in het datacenter. Omdat we hoge uptime belangrijk vinden, is redundantie en automatische failover onze standaard. Niet alleen de hardware, maar ook de softwareoplossingen zijn hierop ingericht. Wij beheren de volledige omgeving zelf; van switch tot de server en van de acceptatieomgeving tot het hosten van ons product Scienta voor meer dan 6.500 klanten. Dit is mogelijk door onze adequate monitoring, duidelijke processen, slimme automatisering en het allerbelangrijkste; ons bevlogen en gepassioneerde team.

Als een release is goedgekeurd in de acceptatieomgeving, leveren wij – tijdens kantooruren en tijdens intensief gebruik door de klanten – de nieuwe release uit op ons productieplatform. Ook het updaten van onze omgeving vindt gewoon, zonder downtime, tijdens kantoortijden plaats. Onze werkzaamheden zijn gevarieerd; de ene keer maak je een container met expliciete functionaliteiten, op andere momenten ben je bezig met het automatiseren van handmatige acties of heb je contact met je collega’s om even te helpen bij een vraag op het gebied van automatisering.

Wil je meer weten over hoe wij werken met Docker, Kubernetes en Rancher? Lees dan onze blog: https://www.scienta.nl/devops-bij-scienta-de-reis-van-onze-software-naar-docker-containers/

Wat bieden we jou

In ons team maakt iedereen het verschil. Scienta wordt gemaakt en verkocht door een gepassioneerde groep collega’s. Op de werkvloer heerst een informele, open en prettige werksfeer. We worden gedreven door creativiteit, willen het beste uit onszelf halen en maken gebruik van de nieuwste technieken. Ontspanning, vrijheid en plezier vinden we minstens net zo belangrijk. Daarom zie je ons dagelijks vol enthousiasme tafelvoetballen. Doe je mee?

Maar natuurlijk ook:

 • Een passend salaris op basis van een fulltime contract en ervaring, kennis en kunde
 • 25 vakantiedagen per jaar op fulltime basis
 • Reiskostenvergoeding (OV 1e klas reizen)
 • Een 50/50 pensioensregeling
 • Uitstekende verdere arbeidsvoorwaarden
 • Gezamenlijke lunch zonder kosten voor jou
 • Vrijdagmiddagborrels die vaak eindigen op het terras in Harderwijk
 • Leuke en actieve bedrijfsuitjes
 • De zekerheid dat je alleen op je werktijden aan het werk bent. Bij ons is werk-privé balans belangrijk

Zoek jij een werkomgeving waarin je de ruimte krijgt om het beste uit jezelf te halen? Solliciteer dan nu!

Solliciteren

Contact

Herken je jezelf in bovenstaande profiel?

Stuur dan vooral je motivatie en CV op! Heb je nog vragen of wil je gewoon even telefonisch contact? Neem dan contact op met Marit via 0341 700 250.

CONTACT