Project omschrijving

Development stageopdracht

Neem contact op met Melissa de Wilde als je vragen hebt.

Interesse
Luister naar het verhaal van Sebastiaan of bekijk de andere verhalen van onze developers.

Development stageopdracht

Verleg je developmentgrenzen tijdens je afstudeeropdracht. Ga aan de slag met laatste technieken en inzichten op het gebied van Php, TypeScript, DevOps en bouw mee aan ons geweldige Enterpirse SaaS-platform Scienta. Benieuwd? Lees dan snel verder!

In het kort

Scienta bevat een functionaliteit waarmee Scienta-artikelen worden geconverteerd naar Microsoft Word-documenten. Deze bestaande toepassing is inmiddels verouderd en is hard toe aan vernieuwing. Dat is dan ook precies waar jij je mee bezig gaat houden tijdens je stage bij ons! 

Wat ga je doen?

 • Je gaat de volgende punten onderzoeken:
  • Research naar welke technieken zich voor de oplossing lenen.
  • Uitzoeken wat onze concurrenten gebruiken en wat intern binnen de WoodWing group wordt gebruikt.
  • Wat de pijnpunten en wensen van de stakeholders zijn.
 • Het opstellen van Functionele Requirements op basis van je onderzoek
 • Een advies schrijven met plan van aanpak
 • Een proof of concept uitwerken
 • Het project bouwen

Wie ben jij?

Je bent ambitieus en je wilt het beste uit jezelf én de ander halen. Je overtreft graag de verwachtingen, je houdt van vrijheid en kan je de verantwoordelijkheid die hierbij hoort ook aan. Je hebt minimaal HBO denkniveau. En niet onbelangrijk; je moet de capaciteiten hebben om ons niveau aan te kunnen. Voorgaande heeft je niet bang gemaakt, sterker nog; het spreekt je wel aan!

Wat bieden we jou?

 • Een stagevergoeding van 500 euro per maand.
 • Een leergierige werkomgeving op een programmeer afdeling van acht man.
 • Een uitdagende stage met veel verantwoordelijkheid. Jouw plannen hebben directe impact op onze business, dus zie je gelijk het resultaat van wat je doet.
 • Doorgroeimogelijkheden binnen Scienta en WoodWing. 
 • Uitbundige tafelvoetbal-potjes in de pauze, leuke uitjes, een geheel verzorgde lunch en lekkere koffie.
 • Mogelijkheid om te sparren met de andere labels onder de WoodWing groep in Amsterdam en Rotterdam en te leren over werken in een internationale organisatie.
 • Doorgroeimogelijkheden binnen Scienta en de rest van de WoodWing groep.

Het Scienta Ecosysteem

Het Scienta-platform bestaat uit een breed ecosysteem: een grote client-side Web App die communiceert met een RESTful webservice, diverse back-end systemen geschreven in PHP en Node.js, databases zoals MySQL, MongoDB, Elastic en Redis en dit alles volledig gedeployed in docker-containers.

Wij houden van hoogwaardige full stack websoftware-development. Het web heeft onze focus, in de breedste zin: van hoogwaardige Typescript in de browser, via moderne PHP naar grote back-end systemen, zoals Workflow Engines en Job Schedulers, etc. In het grote bereik van ons ecosysteem ligt er voor iedere developer een uitdaging om z’n kennis te verdiepen en te verbreden, of je nu een junior bent of al jaren meedraait in de development-wereld.

Wij houden van Object Georiënteerd programmeren volgens state-of-the-art principes. Dit kan in PHP, aan de back-end, maar ook in de browser met Typescript of in javascript (ES6+). Front-end is voor ons serieus programmeren, niet kleurtjes uitzoeken in Photoshop of jQuery-plugins implementeren. In het hedendaagse development-landschap is het traditionele verschil tussen frontend en back-end programmeren compleet verdwenen. Benieuwd? We laten het je graag zien!

Wie zijn wij?

Wij zijn Scienta; slimme cloudsoftware om organisaties beter te managen. Organisaties managen hun processen in Scienta, gebruiken het als kwaliteitsmanagementsysteem. Scienta is de digitale collega die alles weet. Met Scienta werken organisaties efficiënter en besparen ze tijd. We maken Scienta al ruim 15 jaar, voor meer dan 6.500 organisaties in binnen- en buitenland.

Net zoals we met onze software het verschil willen maken, maakt iedereen in ons team ook het verschil. Scienta wordt gemaakt en verkocht door een gepassioneerd en groeiend team. We worden gedreven door creativiteit, willen het beste uit onszelf halen en maken gebruik van de nieuwste technieken. Ontspanning, vrijheid en plezier vinden we minstens net zo belangrijk. Daarom zie je ons elke dag met hetzelfde enthousiasme een potje tafelvoetballen. Scienta is onderdeel van de WoodWing groep.

Interesse