Sollicitatieproces

Wat kun je verwachten

Wat gebeurt er als je solliciteert? Bij ons geen verrassingen, je weet altijd waar je aan toe bent en wij maken duidelijke afspraken met je.

Nadat wij jouw curriculum vitae en motivatie ontvangen hebben en we enthousiast zijn geworden, nemen we contact met je op om kennis te maken. Het is een ontspannen gesprek met wat korte en praktische vragen over je brief en C.V. Wij houden niet van uitstellen en pakken graag door, daarom bellen wij jou altijd binnen een week na het ontvangen van jouw sollicitatie. We stellen elkaar een paar vragen en bij een goed gevoel nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Afhankelijk van de functie waarop je solliciteert, kan een persoonsonderzoek deel uit maken van de selectieprocedure.

Het eerste gesprek staat volledig in het teken van kennismaken. Dit gesprek heb je met een collega van HR en jouw toekomstige leidinggevende. Je maakt kennis met Scienta, de cultuur en je werkzaamheden. Ook maken wij kennis met jou en jouw visie op het vak en je werk. Hebben we een klik en denken wij dat je het Scienta DNA in je hebt? Dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek, waar we dieper op jouw werkzaamheden ingaan.

Je tweede gesprek bestaat uit een inhoudelijk assessment. Afhankelijk van de baan waarvoor je solliciteert, krijg je van tevoren een opdracht mee of geven we je deze tijdens het gesprek. Dit doen we zodat jij weet welke werkzaamheden je kan verwachten, wat jouw niveau is en zodat wij kunnen zien hoe je dit oppakt. Daarnaast gaan we je ook inhoudelijk meer vertellen over de functie.

Zijn wij enthousiast over jou en ben jij net zo enthousiast over ons? Dan krijg je een contractvoorstel en nadat we de voorwaarden besproken hebben, gaan we het contract ondertekenen. Terwijl jij thuis op het puntje van je stoel zit te wachten tot je kan beginnen, maken wij jouw werkplek gereed en stellen we een inwerkplan voor je op. Zo kan je direct goed beginnen op je eerste dag!

Open sollicitatie

Enthousiast, maar geen passende functie gevonden

Bij Scienta staan we altijd open voor goede mensen. Sluiten de aangeboden functies niet aan bij wat je zoekt maar denk je ons team te kunnen versterken? Lijkt het je daarnaast ook leuk om onderdeel te zijn van ons creatieve team en wil je veel leren van collega’s? Neem dan contact op en dan kunnen we altijd kijken wat we elkaar te bieden hebben.

KOM PRATEN